Schotland verdient Nations League-promotie in doelpuntloos gelijkspel met Oekraïne

Schotland speelde dinsdag 0-0 gelijk tegen Oekraïne in de Nations League, waarmee ze een cruciaal punt veiligstelden dat hun promotie naar het hoogste niveau van de competitie bezegelde toen het door oorlog verscheurde land hun laatste groepswedstrijd in Polen organiseerde.

Schotland, dat aan de eerste editie van de competitie in League C begon, eindigde als beste van League B-Groep 1 met 13 punten-twee voor Oekraïne.

Ze hadden een nederlaag moeten voorkomen om hun tweede promotie in drie campagnes te garanderen.

Hoewel beide teams kansen kregen, vielen de beste kansen voor Oekraïne, waarbij Andriy Yarmolenko in de achtste minuut van dichtbij over de lat schoot en de poging van Mykhailo Mudryk werd gered door keeper Craig Gordon net na rust.

Het Schotland van Steve Clarke, dat eerder dit jaar een WK-kwalificatie-playoff met 3-1 verloor van Oekraïne, heeft er vier gewonnen en een van hun laatste zes wedstrijden gelijkgespeeld.

(Dit verhaal corrigeert de laatste alinea om te zeggen dat er vier niet vijf van de laatste zes wedstrijden zijn gewonnen)