Uruguay versloeg Canada met 2-0 in de laatste wedstrijd voor het WK

Uruguay versloeg Canada met 2-0 in hun laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het WK, waarbij Nicolas de la Cruz en Darwin Nunez in de eerste helft doelpunten scoorden om de Zuid-Amerikaanse ploeg dinsdag in Bratislava te winnen.

De la Cruz opende de score in de zesde minuut met een sublieme vrije trap die over de muur krulde en de keeper versloeg.

Liverpool's 75 miljoen euro ($71,86 miljoen) aanvaller Nunez verdubbelde de voorsprong van Uruguay net na het halfuur toen hij een kopbal naar huis reed nadat zijn aanvaller Luis Suarez in een voorzet zweefde.

Canada had meer balbezit en dreigde, maar de ploeg van John Herdman had moeite om de laatste bal te vinden toen Uruguay de nul hield en terugkeerde naar winnende manieren na hun 1-0 nederlaag tegen Iran vorige week.

Canada zit in groep F samen met België, Marokko en Kroatië, terwijl Uruguay het opneemt tegen Portugal, Ghana en Zuid-Korea in groep H op het WK, dat op 20 November in Qatar van start gaat.