Schitterend Brazilië hamert 10-man Tunesië met 5-1 in Parijs

Ongebreideld Brazilië vernietigde dinsdag 10-man Tunesië met 5-1 in een vriendschappelijke wedstrijd, waarbij Raphinha tweemaal scoorde en nog een doelpunt maakte in hun laatste wedstrijd voor het WK.

Het was weer een dominante prestatie van de Zuid-Amerikaanse giganten die Ghana vrijdag met 3-0 versloegen, waardoor hun fans genoeg redenen kregen om enthousiast te zijn over hun jonge team dat naar Qatar gaat, waar ze zullen bieden op een recordverlengende zesde wereldtitel.

Raphinha opende de score in de 11e minuut met een briljante kopbal vanaf de rand van het gebied op doelman Aymen Dahmen. Echter, Tunesië maakte zeven minuten later gelijk met een opportunistische kopbal van Montassar Talbi uit een vrije trap.

Brazilië stond echter een minuut later weer vooraan toen Raphinha Richarlison achter de verdediging vond en de spits een laag schot tussen de benen van de keeper afvuurde.

Tijdens de viering van het doelpunt werd een banaan van de tribune naar de Braziliaanse spelers gegooid, die zich uitspraken tegen racisme nadat Vinicius Jr racistisch werd misbruikt door Atletico Madrid-fans voor hun derby tegen Real Madrid deze maand.

De Braziliaanse FA (CBF) bracht een verklaring uit "waarin de zoveelste episode van racisme in het voetbal fel werd afgewezen".

"De strijd tegen racisme is geen oorzaak, maar een fundamentele verandering om dit soort misdaad van de planeet te wissen. Ik sta erop te zeggen dat de straffen strenger moeten zijn '', zei de Braziliaanse FA-president Ednaldo Rodrigues.

Brazilië breidde hun voorsprong uit via een Neymar-penalty in de 29e minuut nadat Aissa Laidouni Casemiro tegenhield.

Raphinha scoorde zijn tweede met een nauwkeurig laag schot vanaf de rand van het gebied in de 40e na een bliksemsnelle tegenaanval.

Twee minuten later kreeg de Tunesische verdediger Dylan Bronn een regelrechte rode kaart vanwege een overtreding op Neymar.

Met een verzekerde overwinning nam Brazilië in de tweede helft af toen manager Tite verschillende wisselspelers stuurde.

Flamengo-aanvaller Pedro, de grootste sensatie in de Braziliaanse competitie dit seizoen, kwam op en scoorde de vijfde met een prachtig eerste schot vanaf de rand van het strafschopgebied in de 74e.

Brazilië opent zijn WK-campagne tegen Servië op 24 November en staat ook tegenover Zwitserland en Kameroen in groep G.