Super Servië versloeg Noorwegen met 2-0 om de Nations League-groep te winnen

De Servische spits Aleksandar Mitrovic scoorde zijn 50e internationale doelpunt toen zijn ploeg Noorwegen overklast met een 2-0 overwinning naar de top Nations League B Groep 4 op dinsdag en promoveerde naar League A.

Servië eindigde de campagne met 13 punten uit zes wedstrijden, drie voor het tweede geplaatste Noorwegen, dat de groep met een gelijkspel zou hebben gewonnen. Slovenië eindigde als derde op zes punten, terwijl onderzijde Zweden op vier punten degradeerde naar League C.

De Noorse Erling Haaland kreeg de thuisploeg bijna een perfecte start, maar zijn eerste schot na 20 seconden werd briljant gered door Vanja Milinkovic-Savic, waarmee hij de toon zette voor een frustrerende avond voor de spits.

Dusan Vlahovic bezorgde de bezoekers de leiding in de 42e minuut toen Filip Kostic de bal terugtrok en de spits hem door een struikgewas van benen in het net schoot.

Mitrovic, al de recordscorer van Servië, verdubbelde negen minuten in de tweede helft het voordeel van zijn ploeg met een typisch precieze finish van de pass van Ivan Ilic, en hij scoorde bijna een seconde met een kopbal in de 76e minuut.

Noorwegen brulde door een volgepakt Ullevaal Stadium, deed zijn best, maar miste de bedrog om Servië af te breken totdat Haaland laat nog een kans kreeg, maar opnieuw dwarsboomde Milinkovic-Savic hem.

De Serviërs ontmoeten Bahrein nu in een laatste vriendschappelijke wedstrijd voordat ze het opnemen tegen Brazilië, Kameroen en Zwitserland in groep G op het WK in Qatar, waarvoor Noorwegen de kwalificatie miste.

"We namen de controle over het spel en verdienden het om te winnen. We hebben hier een gezonde groep die ademt zoals een team zou moeten, ”vertelde Servië-coach Dragan Stojkovic aan Arenasport.

Doelpuntenmaker Vlahovic zei dat zijn ploeg tevreden was met promotie en nu uitkijkt naar meer succes.

"We zijn verheugd om in de top te staan. We bloeien onder Stojkovic en zijn aanvallende stijl, "zei hij.