Liverpools transfernyheter - Alexis Mac Allister

Liverpools transfernyheter - Alexis Mac Allister

Enligt Sky Sports News, Brighton kommer att förvänta sig erbjudanden över 70 miljoner pund var för Mac Allister och Moses Caicedo att sanktionera sina utgångar från Amex Stadium i somras.


Samma rapport säger att duon båda har långsiktiga kontrakt som inte innehåller frigivningsklausuler, med Seagulls VD Paul Barber avslöjar att klubben undviker att använda dem.


Under tiden, transfer guru Fabrizio Romano rapporterar att Mac Allister är angeläget på en flytt till Liverpool.


Det finns dock fortfarande detaljer att slutföra innan en överenskommelse om personliga villkor uppnås.


Den italienska reportern säger att förhandlingarna kommer att fortsätta under de kommande två veckorna, med Manchester United också attraherat till den 24-åriges tjänster.


Journalist Dean Jones har nyligen föreslagit att GIVEMESPORT att den sydamerikanska kunde “blomma” i Klopps uppsättning på Anfield.


Sheth tror att de röda kan göra två tillskott på mittfältet när klubben ser framåt till en ombyggnad i sommarfönstret.


Skulle Mac Allister vara en förbättring på Liverpools mellanfältsmöjligheter?

Mac Allister ser ut att vara en förbättring i Liverpools mellanfältsavdelning i alla aspekter av hans spel.


Med James Milner inställd att byta åt andra hållet, Brighton stjärnan skulle komma in i en röda sida i desperat behov av en injektion av attackerande flås från mitten av parken.


Efter Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain och Arthur Melos sannolika avgångar, Klopp kommer att lämnas med Jordan Henderson, Fabinho, Curtis Jones och Harvey Elliot som alternativ i parkens centrum.


Pundit Paul Ince skulle godkänna någon klubb som letar för att underteckna Mac Allister efter att berömma honom efter hans sista-minut straff i Seagulls 1-0 seger över Manchester United på torsdag.


"Vi stod bredvid en VM-vinnare. Nån som gjorde mål i sista minuten mot Manchester United, men han är så ödmjuk. Han pratar om unga sydamerikanska ungar som han vill ta hand om. Ince berättade för Sky Sports (via Spegeln).


"Men, det handlar inte om honom, det handlar om laget, och han arbetar inom det. Han är glad att bogsera linjen, han gör gärna fotbollen, men han är också en väldigt, mycket begåvad spelare.”


Med tanke på Sydamerikanernas uppkomst att framträda denna kampanj, efter att ha hjälpt Argentina att vinna sin tredje VM-titel i december, Mac Allister ser ut att flytta till en av Europas största klubbar i somras.