Super Serbien slog Norge 2-0 for at vinde Nations League gruppen

Serbien angriber Aleksandar Mitrovic nettet sit 50. internationale mål, da hans side overklasse Norge med en 2-0 sejr til top Nations League B Group 4 på tirsdag og opnå forfremmelse til League A.

Serbien afsluttede kampagnen på 13 point fra seks kampe, tre foran andenpladsen Norge, som ville have vundet gruppen med en uafgjort. Slovenien sluttede tredje på seks punkter, med nederste side Sverige nedsættes til League C på fire punkter.

Norges Erling Haaland fik næsten hjemmesiden ud til en perfekt start, men hans første skud efter 20 sekunder blev glimrende gemt af Vanja Milinkovic-Savic sætte tonen for en frustrerende aften for angriberen.

Dusan Vlahovic gav besøgende føringen i det 42. minut, da Filip Kostic trak bolden tilbage og angriberen affyrede den igennem i det 42. minut. En tykke ben i nettet.

Mitrovic, allerede Serbiens rekordscorer, fordoblede hans sides fordel ni minutter ind i anden halvdel med en typisk præcis finish fra Ivan Ilics pass, Og han havde næsten et sekund med et header i 76. minut.

Røvet på en pakket Ullevaal Stadium, Norge gjorde deres bedste, men manglede blæk for at nedbryde Serbien, indtil Haaland fik en ny chance for sent. Men Milinkovic-Savic forpurrede ham igen.

Serberne vil nu møde Bahrain i en sidste venlig møde, inden Brasilien, Cameroun og Schweiz i gruppe G på VM i Qatar, som Norge gik glip af at kvalificere sig til.

"Vi tog kontrol over spillet og fortjente at vinde. Vi har en sund gruppe her, der trækker vejret som et hold burde," fortalte Serbisk træner Dragan Stojkovic Arenasport.

Målværker Vlahovic sagde, at hans side var tilfreds med forfremmelse og ser nu frem til mere succes.

"Vi er glade for at være i toppen. Vi trives under Stojkovic og hans angrebstil," sagde han.